Change language

Vervaldata - Uiterste houdbaarheidsdatum van onze bieren


Soms krijgen we de vraag van onze klanten naar onze uiterste houdbaarheidsdata van onze bieren, hoe zit dat nu concreet bij Brouwerij De Poes?

We informeren u hier graag over.  De vermelding van de uiterste houdbaarheidsdatum is een wettelijke verplichting voor een voedselproducent en geeft u als consument een idee van hoe lang het bier dat u aankoopt nog geschikt is voor consumptie. 

Onze voorziene datum is steeds 3 jaar gerekend vanaf de botteldatum. Aan de hand van die datum kan u dus prima bepalen wanneer ons bier de laatste productie stap, het afvullen heeft ondergaan.  Een concreet voorbeeld:  06-03-2021 = dat betekent dat de flessen uit dit lot op 6 maart 2018 zijn afgevuld.

Onze data zijn op 2 mogelijke manieren aangebracht, dit ofwel op het etiket, of op de hals van de fles geprint. 

A) Op het etiket staat aan de rechterrand een streepjescode die het lotnummer aangeeft en waar u eveneens de maand en het jaar van de houdbaarheid kan op aflezen.

B) Op de flessen waar de datum geprint op staat bevatten deze belangrijke datum steeds op de hals van de fles geprint. 

We vermelden ook per productie een lotcode. Via deze code Bv. Lot A, B of C ...   kunnen we steeds elke individuele fles aan onze productie koppelen.


Hebt u toch nog vragen of wensen bij het geniete van onze bieren? Laat ons dit gerust weten en contacteer ons via mail: info@brouwerijdepoes.be  


Terug