Change language

Nieuw - Tielts kloosterbier


Tielt heeft er twee nieuwe bieren bij, het Tielts kloosterbier - Blond & Bruin.

Beide bieren zijn gebrouwen op de traditionele wijze en als basis dient een geschrift (Liber Manualis) van Deken De Mol uit 1624. Hierop is de moutstorting qua verhouding tussen de brouwgranen gerst, tarwe. De bieren zijn bovengistend en worden hergist op de fles.   Licht gehopt met Belgische hop waaronder de basis  bitterhop voor beide varianten (blond en bruin) Merkur Hop uit Proven is.  Qua Aromahoppen spelen we respectievelijk met Whitbread Golding en Saaz. Door het gebruik van de Belgische hop dragen beide bieren ook met de nodige trots het logo "Belgische Hop" op het label.   Andere ingrediĆ«nten zijn kruiden (koriander) en kandijsuiker (hergisting).

De bieren komen in eigen glazen, waarvan de vorm afgeleid is van een kelk, met gouden randje en het gestileerde logo centraal. 

Op het label prijkt  de gestilleerde patersdreef met de paterskerk centraal.  Dit als kenmerkend historisch zicht van Tielt.  De eenvoud van het label weerspiegelt de filosofie van de Franscicanen kloosterorde. 

De opbrengst van het bier ondersteund de renovatie van het Tieltse minderbroedersklooster uit de 17e eeuw. In deze markante historische plaats in Tielt  werd tot in de late 18 e eeuw bier gebrouwen.  Het klooster staat nu symbool op het nieuwe Tieltse Kloosterbier, gebrouwen door brouwerij De Poes. 

Terug