Change language

De Poes Stowt - Barrel Aged


De Poes lanceert een nieuwe reeks bieren, De Poes Stowt matured on Spirit Casks. Bij deze reeks bieren gaat het steeds om het bier De Poes Stowt, een krachtige Stout die we laten rijpen op een vers geleegd zogenaamd “Spirit” vat. Het bijzondere hier is dat het steeds om andere vaten handelt, op elk vat ontwikkelt het bier zich dus anders en elke batch is uniek. 

Onze nieuwste creatie is een bier met een volle smaak en verfijnd aroma.  Het bier krijgt maximaal de tijd om de smaken van het vat te absorberen en we kiezen er bewust voor om geen tijd te kleven hoelang het bier op het desbetreffende vat blijft. Voor meester brouwer Stijn is het allerbelangrijkste de smaakevolutie los van de tijd. Deze speciale rijpingstechniek  geeft de Poes Stowt een zachte, houtachtige nasmaak die zorgt voor een intense smaakbeleving.

Of je nu liefhebber bent van stevige bieren of juist zoekt naar een subtielere smaak, de Poes Stowt gerijpt op Spirit Casks is het bier voor jou. Proef deze unieke smaakbeleving en laat je verassen door de verfijnde smaken van batch 1 De Poes Stowt, matured on Spirit Casks.

Nu lanceren we een eerste reeks, een kleine 250 flessen van 75 cl uit een ex Bourbon vat. Heerlijk gerijpt en nu exclusief verkrijgbaar via onze webshop.  De flessen zijn steeds gemarkeerd met het label “OAK AGED”.   Op is op, wacht niet te lang om je unieke fles De Poes Stowt 75 cl – matured on Spirit Casks te verwerven.

Batch 1 is helaas volledig uitverkocht in 4 dagen.  We kondigen batch 2 aan van zodra mogelijk.

Terug