Change language

De Poes - Spéciale Belge is geboren!


De Poes Spéciale Belge.  Het Amberkleurige bier is een herlancering in Tielt van het ooit op Belgische bodem populaire bier Type Spéciale Belge of ook soms gewoonweg speciaal genoemd.  Hiermee krijgen de Poes Blond, Bruin, Export en Houblon er nog een zusje bij.

Speciale Belge? Wat voor soort bier is dat?  Dit amberkleurige bier was populair van de jaren 20 tot de jaren 60 van de vorige eeuw en was de Belgische poging om de toen immer populairdere pils uit het buitenland het hoofd te bieden.   Het bier verloor vanaf de jaren 70 terug aan populariteit.

De Poes Spéciale Belge is een amberkleurig en volmoutig bier, gebrouwen met in België geteelde grondstoffen zoals de gerst en hop. Speciaal (whats in a name) is dat de brouwerij voor dit bier resoluut kiest voor gerst geteeld op Belgische bodem.  We werken hiervoor samen met malterie de Gembloux.  Het bovengistende bier ondergaat een traditioneel brouwproces, dit betekent geen geforceerde processen. Tijd nemen om het product te brouwen en tijd geven om een optimaal bier als resultaat te krijgen.

In het jaar 2021 zal de gerst voor de Poes Speciale Belge op Tieltse bodem gekweekt worden, de laatste gesprekken met 2 lokale landbouwers zijn hier in de laatste fase. De gebruikte hop komt uit de regio Poperinge.  Er ontstaat dus terug een echte Spéciale Belge, gebrouwen met 100 % Belgische grondstoffen, Water en gerst uit Tielt, hop uit de regio Poperinge.

De Poes Spéciale Belge  bevat 6 vol % alcohol en is moutig en verfrissend hoppig. Een must voor de liefhebbers van het betere lokale bier. 

Er is eveneens een nieuw ontworpen glas voor dit bier, gestileerd naar het gekende kelkvormige glas. Dit glas ligt volledig in de trend van het bier Spéciale Belge, een modern glas met een retrolook. Het glas heeft een dubbel doel en kan eveneens gebruikt worden voor de Poes Export.  Het glas is nog in productie als u dit artikel leest.

Schenkadvies van de brouwer? Geniet van dit bier samen met je vrienden en geliefden in het bijpassende glas.

De brouwerij neemt met dit nieuwe brouwsel terug een oude ietwat vergeten bierstijl op in haar gamma. Het bier is enkel verkrijgbaar in flesjes van 33 cl. Een bak bevat 24 stuks. Beiden zijn verkrijgbaar via de reguliere drankenhandel en/of via de webshop van brouwerij De Poes. 

www.brouwerijdepoes.be , email: info@brouwerijdepoes.be

Terug