Change language

Brouwkundig erfgoed


Brouwer Stijn David heeft een bijzonder gek idee. BelgiĆ« is een land met een ongelofelijke rijke brouwgeschiedenis, ons land kent veel brouwerijen en in het verleden hadden we ook diverse constructeurs van brouwmateriaal. 

Heden heeft Tielt waar brouwerij De Poes gevestigd is terug 1 actieve brouwerij, maar wist u dat er ook een gerenommeerde firma was die dergelijke stukken produceerde? Namelijk de ijzergieterij De Coster Vandevelde. 

Het gekke idee van brouwer Stijn van brouwerij De Poes bestaat er in om een oude roer en filterkuip (Cuve Matiere a agitateur)  te lokaliseren in een oude brouwerij, dit stuk te redden van de ondergang en opnieuw te restaureren om in een latere fase dit prachtstuk Belgische brouwgeschiedenis te integreren in de brouwerij. In onze Tieltse brouwerij is er reeds een stuk van de voormalige ijzergieterij te bewonderen, zin om dit stuk eens te zien? Neem gerust contact op met ons.

Brouwer Stijn vraagt dus uw hulp, weet u een oude brouwerij zijn waar nog een dergelijke roer- en filterkuip aanwezig is en de eigenaars voelen wel iets voor het idee om dit stuk terug in haar oude glorie te zien in een actieve en dynamische jonge brouwerij?  Aarzel niet en contacteer ons. Uw gouden tip is ons een ferme vloeibare dank waar! 

Contactmail: info@brouwerijdepoes.be


Terug