Change language

Brouwerij De Poes verwerft historische brouwketel


Met de nodige trots kunnen we melden dat we een uitzonderlijk historische brouwketel, meer bepaald een roer en filterkuip hebben verworven. 

Deze Roer en Filterkuip stamt uit de vroege jaren 20 van de vorige eeuw. Ze heeft een inhoud van +/- 50 Hectoliter.

De kuip is vervaardigd in gietijzeren, is uitgerust met bronzen filterplaten en een mechanisch roerwerk. De Vermoedelijke producent is Meura. Als is dit heden nog een vermoeden, de restauratie zal hier meer duidelijkheid brengen. Dit stuk is afkomstig van de vroegere brouwerij Sterckens, Meer (Provincie Antwerpen)

De roer en filterkuip zal gerestaureerd worden waar nodig en het is de bedoeling deze in de nieuwe brouwerij De Poes (versie 2.0) te herintegreren. Bij dit project breiden we ook uit qua capaciteit en worden er een extra (grotere) kookketel geplaatst, grotere gisting en lagercapaciteit, etc.  maw een totale make over.

Het doel is deze historische  roer en filterkuip in haar volle glorie te herstellen en terug bruikbaar te maken in de nieuw te bouwen brouwzaal te plaatsen.

Roer en filterkuip verwerven = check. Nieuwe brouwerij te bouwen = to do (in planning). Verwerven nieuwe locatie/bouwgrond = de zoektocht is volop bezig! 


Terug