Change language

Brouwerij De Poes Schenkt medische mondmasker aan Sint-Andriesziekenhuis en het Tieltse OCMW rusthuis


In deze bijzondere tijden hebben we het allen moeilijk.  Brouwerij De Poes vormt daarop geen uitzondering maar we zitten allen in hetzelfde bad.  De opstart van de thuisleveringen van het Tieltse Poesbier en Kloosterbier is een poging om de Tieltenaren hun stadsbier zonder risico toch aan te leveren.

Met de opbrengst van deze thuisleveringen heeft de Tieltse brouwerij nu een 300 medische mondmaskers aangekocht en deze worden in de komende week aan het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis en het OCWM rusthuis geleverd.  Elkaar helpen in moeilijke tijden is van het grootste belang benadrukt de Tieltse brouwer.  Het is misschien een druppel op een hete plaat maar alle beetjes helpen.  We vergeten al te snel in de goede tijden hoe makkelijk het is dat we een goed draaiend hospitaal hebben, hen nu en in de toekomst steunen is dan ook van het grootste belang.”

De Tieltse brouwerij schonk eerder reeds desinfectiemiddel uit de stok van de brouwerij aan het Tieltse ziekenhuis. In de tweede helft van april zal er ook Poesbier met hoog alcoholgehalte afgestookt worden in de bevriende stokerij De Cort uit Pepingen. De administratie der Douane en Accijnzen heeft uitzonderlijk op vraag van de Tieltse brouwerij toestemming gegeven om de alcohol die kan afgestookt worden terug te laten brengen naar het Tieltse Hospitaal. Hiermee kan de stok ontsmettingsalcohol ook aangevuld worden in deze uitzonderlijk moeilijk tijd.  Daar waar diverse stokerijen deze alcohol te koop aanbieden gaat het hier over een levering zonder kosten voor het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis. 

Brouwerij Stijn David wenst nog af te sluiten met de hoop dat de huidige nodige quarantaine resultaten zal afwerpen en dat we toch een enigszins normale zomermaanden tegemoet gaan.  Zo kan ook de lokale Horeca hopelijk snel dit uitzonderlijk slechte jaar terug met een positieve noot verderzetten.  De Brouwerij zal in alle geval waar mogelijk ook de Horecaondernemers steunen eenmaal alles terug genormaliseerd zal zijn.

Terug