Change language

4 Medailles voor de Poes op de World Beer Challenge - 2019 - Estoril (Portugal)


Brouwerij De Poes uit Tielt kaapt opnieuw 4 medailles weg op de befaamde World Beer Challenge – Editie 2019, Estoril (Portugal).

De bieren De Poes Blond, De Poes Export en De Poes Bruin behalen elk een gouden medaille, de Poes Houblon een zilveren plak. Bijzonder hierbij is dat de Poes Export, een pils van 4,8 vol % in een zeer verzadigd segment een 97/100 krijgt. Ook de gekende De Poes Blond scoorde opnieuw zeer goed met 94/100.  De Poes Bruin, die pas begin dit jaar gelanceerd werd, kaapt een gouden plak weg met een score van 92/100.

De bieren van Brouwerij De Poes behalen met dit mooie resultaat 10 medailles binnen sinds de start van dit jaar. Een mooie prestatie voor de jonge Tieltse brouwerij in haar vijfde bestaansjaar. “De onderscheidingen zijn een bevestiging dat investeren in kwaliteit loont”, zegt brouwer Stijn David.

De International Beer Challenge is een jaarlijkse bierwedstrijd waar bieren van over de hele wereld meedingen naar een onderscheiding. Tijdens drie dagen proeft een panel blind alle deelnemende bieren en scoort deze. De editie van 2019 kende meer dan 700 deelnemende bieren uit verschillende continenten.

 

Terug