Change language

Bieren


De Poes blond – 8 vol %

De Poes blond is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus.

Grondstoffen: gerst, tarwe, haver, mais, 2 Belgische hopsoorten, water, kruiden en gist.
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (30 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl en 75 cl
Aangewezen serveertemperatuur ligt tussen de 8 & 10 ° Celcius.

Onderscheidingen laatste 2 jaar: Grand Gold Medal (Frankfurt International Trophy 2020),  Gold Medal (World Beer Challenge 2020 - Estorill),  Gold Medal (Brugs Bierfestival 2019) Gold Medal (World Beer Challenge 2019), Gold Medal (Concours International de Lyon 2019), Grand Gold Medal (Frankfurt International Trophy 2019),  Silver Medal (International Beer Challenge - Londen 2020), Silver Medal (Concours International de Lyon 2020);  Bronze Medal (Asia Beer Challenge 2020),  Bronze Medal (World Beer Awards 2019).


De Poes – EXPORT – 4,8 vol %

De Poes Export is een blond bier van lage gisting. Het bier is gebrouwen volgens de regels van de kunst – heeft een lichte gerstsmaak en een typisch aroma zoals van een EXPORT verwacht kan worden. De Poes Export is een ode aan de vroeger in België immens populaire Export bieren van lage gisting – Type Dortmunder Pils.

We gebruiken voor de Poes – Export slechts 1 graansoort (gerst) en hoogstaande bitter en aromahop, beiden 100 % van Belgische bodem. De Poes – Export is gebrouwen met de enige echte SAAZ Aromahop die het zijn kenmerkend zacht aroma geeft. Uitzonderlijk in de productie van dit slanke bier is dat het ongefilterd is, waardoor de smaakstoffen optimaal behouden blijft. Speciaal aan onze Export is dat we het nog laten nagisten op fles, wat voor een Dortmunder Type Pils uitzonderlijk mag genoemd worden.

De Poes – Export is herkenbaar aan haar witte etiket met blauwe belettering. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen wordt het bier daarom best zo vers mogelijk geconsumeerd. Houdbaarheid 1 jaar max na bottelen.

Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, water, suiker, 2 Belgische hopsoorten (waaronder SAAZ).
Gistingswijze: ondergistend
Alcoholpercentage: 4,8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (25 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl.
Aangewezen serveertemperatuur 3° Celcius.

Onderscheidingen laatste 2 jaar: Gold Medal (World Beer Challenge 2019),  Gold Medal (Concours International de Lyon 2019), Silver Medal (Concours International de Lyon 2020), Silver Medal (CICA Awards, Madrid 2020)

De Poes – Speciale Belge – 6 vol %

De Poes Speciale Belge is een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bier is gebrouwen met 100 % op Belgische bodem geteelde gerst en hop. Ons amberkleurige bier heeft een lichte gerstsmaak en een typisch hoparoma. De Poes Speciale Belge is een ode aan de vroeger in België immens populaire amberkleurige bieren, Type Speciale Belge.

We gebruiken voor de Poes – Speciale Belge uitsluitend op Belgische bodem geteelde (gerst) en hop. Het bier is drie maal gehopt en dit met de hoppen Merkur,  Golding en Whitbread Golding Variant.  Uitzonderlijk in de productie van dit slanke bier is dat het ongefilterd is, waardoor de smaakstoffen optimaal behouden blijft Door de  koude lagering kunnen we het bier smaakvol en helder tot bij u als eindklant krijgen. Het bier is hergist op fles. 

Het bier kan je het beste genieten in het typische De Poes glas.

Grondstoffen:  Belgische gerst, water, suiker, 3 Belgische hopsoorten (Merkur, Golding en Whitbread Golding Variant).
Gistingswijze:  bovengistend
Alcoholpercentage: 6.0 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (25 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl.
Aangewezen serveertemperatuur 4° Celcius.
De Poes – BRUIN – 8,5 vol %

De Poes Bruin is een traditioneel bruin bier van hoge gisting. Het bier is kan beschouw worden als een donker tarwebier en bevat de helft gerst en de helft tarwe en een klein deeltje Haver.

De Poes Bruin is een bovengistend bier waarin we de op Belgische bodem geteelde hop; Merkur, Brewers Gold en Whitbread Golding gebruiken. 

Dit bruine bier is de dubbel van onze brouwerij. 

Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, tarwe, haver, water, kandijsuiker, 3 Belgische hopsoorten (Merkur, Brewers Gold, Whitbread Golding).
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 8,5 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (25 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl en 75 cl.
Aangewezen serveertemperatuur 8-10° Celcius.

Onderscheidingen laatste 2 jaar:  Throphy "Best Ale Above 5 %" & Gold Medal (International Beer Challenge - Londen - 2020), Grand Gold Medal (Frankfurt International Trophy 2020),  Kategoriesieger: Best beer in the Competition - Belgium (Frankfurt International Trophy 2020),, Gold Medal (World Beer Challenge - Estoril 2020),  Gold Medal (World Beer Challenge 2019), Silver Medal (Concours International de Lyon 2020), Silver Medal (Asia Beer Challenge 2020) Silver Medal (Brussels Beer Challenge 2019)
De Poes – HOUBLON – 5,5 vol %

De Poes Houblon is een blond bier van hoge gisting. Het bier is een puur gerstenbier met een zachtbittere afdronk.   

Verwacht van dit bier geen Indian Pale Ale met sterke bitterheid, wel een evenwichtig bier met makkelijke afdronk en waar we experimenteren met op Belgische bodem geteelde aromahoppen.  

De Poes Houblon is steeds met Dry-Hop techniek verrijkt, de eerst batch Dry-Hoppen we met de aromahop "Saaz", hiermee beogen we een zacht en aangenaam aroma.

De Poes – Houblon is herkenbaar aan haar groene etiket, de kleur van Hop. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen wordt het bier daarom best zo vers mogelijk geconsumeerd, des te meer om de vluchtige Hoparoma's te kunnen genieten. Houdbaarheid 2 jaar max na bottelen.

Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, water, suiker, 2 Belgische hopsoorten (waaronder Merkur als universele bitterhop gebruikt wordt en de gebruikte aromahop steeds op het etiket vermeld staat).
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 5,5 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (25 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl.
Aangewezen serveertemperatuur 3° Celcius.

Onderscheidingen laatste 2 jaar: Gold Medal (World Beer Challenge - Estoril 2020),Silver Medal (CICA Awards, Madrid 2020),  Silver Medal (Concours International de Lyon 2019), Silver Medal (World Beer Challenge 2019).


Tielts Kloosterbier blond  – 8 vol %

Het Tielts kloosterbier blond is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is zacht neutraal met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus. 

Het Tieltse Kloosterbier blond is een typisch Belgische Tripel.

Grondstoffen: water, gerst, tarwe, witte Kandijsuiker Hop (Bitterhop = Merkur, Aromahop = Whitbread Golding), gist en kruiden.
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (30 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl
Aangewezen serveertemperatuur ligt tussen de 8 & 10 ° Celcius

Serveertip: gebruik een kelkvormig glas, zoals het speciale bijhorende kelkvormige Tielts Kloosterbier glas.

Tielts Kloosterbier Bruin  – 8 vol %

Het Tielts kloosterbier bruin is een bruin ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is een typisch Belgische dubbel met caramel en zacht geroosterde tarwe.  Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is en die niet overheersend is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor een extra in de afdronk van het bier.

Het Tieltse Kloosterbier bruin is een typisch Belgische zwaar bruin bier.

Grondstoffen: water, gerst, tarwe, Kandijsuiker, Hop (Bitterhop = Merkur, Aromahop = Whitbread Golding), gist en kruiden.
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (25 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl
Aangewezen serveertemperatuur ligt tussen de 8 & 10 ° Celcius

Serveertip: gebruik een kelkvormig glas, zoals het speciale bijhorende kelkvormige Tielts Kloosterbier glas.

De Poes – Stowt – 7,5 vol %

De Poes Stowt is onze ode aan de Engelse bierstijl Stout, een stevig bruin bier met vel karalkter. Bove,ngistend gebrouwen en hergist op de fles. Typische smaken van chocolade en gebrande mout, koffie in de lichtbittere afdronk.    

Onze Stowt is 7.5 vol %,  gebrouwen met gerst, gebrande gerst, havervlokken en de Engelse "Golding" hop. Het bier kookt 120 minuten en we voegen drie maal hop toe tijdens het kookproces.

De Poes – Stowt is herkenbaar aan haar blauwe etiket en de blauwe dop met steeds een kwinksalg van de brouwer er op aangebracht.  Houdbaarheid 3 jaar max na bottelen.

Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, haver, water, suiker, Golding Hop 
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 7,5 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (35 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl.
Aangewezen serveertemperatuur 6° Celcius.


De Poes – Tafelbier - Bruin – 1,8 vol %

De Poes tafelbier bruin is onze ode aan de vroeger in België alomtegenwoordige licht alcoholische bierstijl tafelbier.  Het bier bij uitstek als instapper om bier te leren genieten uit de kindertijd van brouwer Stijn David en een ode aan deze onbevlogen vergane tijden. 

Ons bruin tafelbier bevat 1.8 vol % alcohol, ondergistend gebrouwen met gerst, gebrande gerst en licht gehopt met Duitse hop. Het bier is aangezoet met de zoetstof saccharine.  Het ideale bier om u te begeleiden aan tafel tijdens een gezellige babbel met oma en opa en om het verleden te herbeleven in een glas.

De Poes – bruin - Tafelbier is herkenbaar aan het speelse rode etiket met verwijzing naar het alom gekende en iconische rood/wit gestreepte tafelkleedje. 

Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, water, suiker, Merkur hop, saccharine, gist
Gistingswijze: ondergistend
Alcoholpercentage: 1,8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: lage bitterheid (20 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl en 75 cl.
Aangewezen serveertemperatuur 4 - 6 ° Celcius.

De Poes Foncee – Whiskey Infused – 8.5 vol %

De Poes Foncee is een experimenteel bier uit het brouwerij gamma.  Het is een donker zwaar bovengistend bier speciaal gebrouwen om Whiskey (Ierse en Belgische) aan toe te voegen tijdens de lagering. 

Onze Foncee bevat 8.5 vol % alcohol en is gebrouwen met gerstemout, tarwe en haver. Er zijn kruiden toegevoegd (koriander en sinaasschil) en tijdens de lagering voegen we twee Whiskey's toe (1 x een Ierse Variant en een Belgische variant).  Niets overdreven, evenwichtig en licht rokerig. 

De Poes  Foncee - Whiskey Infused is herkenbaar aan het speelse oranje etiket en kroonkurk.

Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, water, suiker, Merkur  & WGV hop, gist, Whiskey
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 8.5 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (35 IBU)

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl
Aangewezen serveertemperatuur 8 ° Celcius.